Aprofundim

 Durant el dia a dia a la Llar d'Infants es treballen aspectes molt importants i bàsics per l'aprenentatge i desenvolupament dels infants. 

La psicomotricitat fina és un d'aquests aspectes, el qual aquestes setmanes hem aprofundit i per aquest motiu la volem destacar. S'entén com a motricitat fina tots aquells moviments que són petits i precisos, on està present una gran coordinació de músculs, ossos i articulacions. 


És molt important treballar i estimular aquest aspecte, ja que permet als infants, d'ençà que són nadons, a aprendre a partir de l'experimentació i exploració. Per tant, es pot dir que és clau pel desenvolupament de la intel·ligència. 

Les emocions és un altre dels aspectes que encara que les treballem cada dia a la Llar a través de situacions i conflictes viscuts al dia a dia, a les rutines o a les situacions d'aprenentatge, també les hem aprofundit a la Llar del mes de Gener.

La identificació i reconeixement de les emocions és molt necessària, ens ajuda a comunicar-nos i expressar-nos amb els companys/es i amb les educadores. Per altra banda, una bona educació emocional determinarà la relació amb la resta de persones al llarg de la nostra vida i els vincles que creem amb elles. 

Aquest mes també vam celebrar la pluja que vam rebre de forma abundant, encara que no perjudicial, al nostre municipi i als municipis propers. És una evidència el canvi i patiment climàtic que estem patint actualment i és imprescindible aprofitar aquests moments per treballar amb els infants i transmetre la cura del medi ambient i com podem perjudicar els nostres actes respecte a aquests. 

Finalment, aprofitant aquesta celebració, volem recomanar-vos dos contes infantils. El primer s'anomena "La Greta i els Gegants" el qual explica com la Greta treballa per defensar el Bosc que uns Gegants han envaït, comparant a com hem de treballar per salvar i cuidar el nostre planeta. L'altre s'anomena "Contes per salvar el planeta" planteja els principals problemes mediambientals a què ens enfrontem amb la natura i va acompanyat d’unes pàgines informatives i de reflexió, amb una breu explicació del problema mediambiental que planteja el conte a través de gràfics i il·lustracions.






Comentaris