Novembre que ens portes de nou la tardor!!!!

 Hola Famílies!!!

Una setmana plena d'activitats creatives. Estem fent un calendari d'advent amb material reciclat. Celebrarem l'arribada de les festes nadalenques, quan cada dia, a partir del dia 1 de desembre, els infants obrin cada cartró amb el número corresponent hi trobaran una sorpresa.


Les hores dels àpats a la Llar també són moments educatius. Aquest any fem una formació sobre les hores dels àpats a la Llar d'infants. Els àpats a la Llar d'infants estan dotats de gran valor educatiu i formen part de la vida quotidiana. Aquestes estones esdevenen moments privilegiats de relació entre nosaltres. Es comparteixen converses i detalls propis de la convivència, creant moments rics i carregats d'aprenentatges. Els àpats han de ser espais de contacte, de relació i d'afecte. Els infants aprenen a ser cada vegada més autònoms.


Manipular diferents objectes permet als infants descobrir les seves qualitats i propietats. Aquests coneixements que pertanyen a la física, la matemàtica, la biologia, etc, els ajudaran a entendre el món que els envolta. L'aprenentatge és per l'infant, una qüestió de vivències, aprèn a partir de l'experiència directa, de les sensacions físiques, de tot allò que li arriba pels sentits. A la Llar volem oferir situacions atractives per experimentar, amb propostes que plantegin nous reptes, despertar la curiositat.


Als petitons els hi agrada molt estirar coses que estan penjades. Són molt observadors i tenen la necessitat de tocar per conèixer el seu entorn. Intentem oferir propostes per estimular el seu desenvolupament.


Cames i peus. El canvi de bolquer és un bon moment per estimular la psicomotricitat del nadó. Podem aprofitar i posar al nadó boca avall i afavorir el control cefàlic. També en posició supina (cara amunt) podem treballar l'estimulació i seguiment visual amb joguines que li cridin l'atenció i també estimular en aquest sentit la coordinació òculo-manual si juguem a que el puguin agafar amb les mans.


Comencem a decorar la Llar amb un bon ninot de neu, que ens enuncia que el fred ja ha arribat. Els infants gaudeixen pintant i enganxant papers al ninot de neu, per tal de deixar-lo ben eixerit i el posem al passadís i així tothom el podrà veure.


Pintem amb els peus. Els peus també són pels infants una font de coneixement de noves sensacions pels seus sentits. És una activitat que els hi aporta plaer, curiositat, fascinació, diferents sensacions. La pintura és una forma d'expressió,  potencia la imaginació i afavoreix l'exteriorització de sentiments.


Pilotes de colors per jugar a agafar, llençar, treure, posar pilotes a la capsa. Proposta per treballar conceptes matemàtics que seran la base d'aprenentatges posteriors.


A l'aula dels petitons també fem manualitats. Proposta per iniciar-se en l'activitat de pintar amb les mans. Treballem principalment el tacte amb aquesta proposta inicial. Sempre respectant el ritme de cada infant i la seva reacció davant la nova sensació de sentir la mà pintada.


Famílies Bon cap de setmana!!!
Gaudiu del temps que passeu junts!!!
Us esperem dilluns amb noves propostes.
Les educadores


Comentaris