Paisatge de tardor!!!!

 Hola famílies!!!

Aquest dilluns hem fet una sortida d'entorn per treballar, amb els infants, el paisatge que ens ofereix la tardor. Descobrim l'entorn més proper dels infants, el parc del costat del pavelló municipal. Des de la Llar valorem la importància de conèixer l'entorn de forma progressiva, per potenciar l'autonomia, el desenvolupament de la personalitat dels infants i la seva màxima inclusió en la societat. És important proporcionar-los el major nombre d'experiències, en contextos reals, per tal d'afavorir aprenentatges funcionals.


Mireu quines fulles hi hem trobat!!!
N'agafarem per fer diferents activitats relacionades amb aquesta estació; que ens ofereix moltes activitats d'aprenentatge.


Treballem els colors amb les anelles i els penja-robes de coloraines.


Amb els elements de tardor recollits pels infants a la sortida tardorenca, anem al pati i treballem el Land art o art de la terra. Fem composicions amb aquests elements naturals de manera conjunta. Fer Land art és crear obres artístiques exclusivament amb elements naturals de l'entorn, i és meravellós per afavorir el contacte i la connexió dels infants amb la natura.


És una experiència de creació que vincula l'art i les emocions amb el descobriment i l'estima de la natura. És una activitat adequada per a totes les edats que desenvolupa la creativitat, la capacitat d'observació, l'autonomia, el respecte per la natura, el treball en equip i la iniciativa, entre d'altres.
I ara a la tardor és un bon moment per fer Land art, aprofitem els colors i els fruits de la natura!


Manualitat de tardor al pati. Cada infant pinta el seu arbre i després hi podrà enganxar algunes fulles.
El infants el prendran per decorar les seves llars.


Al nostre racó de tardor; ja hi ha arribat una mascota especial: el pinxo. Gràcies Edgar i família per un any més portar el pinxo per decorar el passadís.


Fem psicomotricitat de manera lúdica i divertida. Treballem, les formes, els colors, els peus, les diferents textures i el tacte.  Dins un ambient relaxat l'infant és el protagonista del seu aprenentatge. Les educadores dissenyem l'espai i oferim els materials als infants, sempre amb una intencionalitat.


Fem sèries treballant els colors i les formes. Fem matemàtiques amb els més petits. La matemàtica no s'ensenya es construeix. Les matemàtiques que fem a educació infantil preparen per aprenentatges posteriors. Com diu Maria Antoni Canals, gran referent educatiu, les matemàtiques són a tot arreu.


I per acabar la setmana una mica de llum i color ens anirà a tots molt bé. Donem l'oportunitat als infants de mirar, trobar, experimentar...en definitiva de jugar amb totes les possibilitats lúdiques que ens ofereix la llum. Descomposició de colors, transparències, combinacions de llum i ombra...
La taula de llum és un recurs fantàstic per afavorir la creativitat i la descoberta.


Bon cap de setmana famílies!!!
Us esperem la setmana vinent amb més sorpreses i activitats!!!
Les educadores.








Comentaris