Novembre càlid!!!

 Hola Famílies!!!

Els cuidatges a la Llar. La  seguretat afectiva i els cuidatges a la Llar són molt importants pel benestar dels infants. En aquests moments els infants reben l'atenció plena de l'adult. Cal cobrir les  seves necessitats bàsiques, d'adaptació, alimentació, descans, higiene, afecte i socialització, facilitant el procès d'una dependència inicial cap a una autonomia progressiva. Donem molt valor a tots els moments i seqüències que tenen lloc al llarg de la jornada i acompanyem als infants, fent especial incidència, en les situacions de la vida quotidiana i la seva cura personal. Aquesta estructura , que es repeteix cada dia de forma similar, orienta i dona seguretat als infants perquè els permet anticipar el que ve a continuació.


Resseguim els cercles amb els peus. Cal educar el cos i treballar el tacte, les sensacions amb els peus.
"La planta del peu reconeix els mil i un sòls que pot haver-hi
i envia aquesta informació al cervell, que madura coneixent-ho", diu el savi Alier.
També treballem amb els cercles la forma rodona i els colors.


Recollim coses de color vermell al calaix, dels colors, que tenim a l'aula. Els infants juguen a buscar objectes, joguines de l'aula de color vermell per posar-les al calaix. Molt bé esquirols una bona recollida d'objectes vermells!!!


Hàbits i rutines. Els infants  d'I2 es posen la jaqueta per anar al pati. Cal donar temps a l'infant per a que pugui provar i equivocar-se, per aprendre a fer ell mateix: posar-se la jaqueta, agafar la cullera per menjar, rentar-se les mans, treure´s les sabates, etc. Es partint de la pròpia acció que l'infant va assolint l'autonomia, amb la satisfacció que proporciona aconseguir fer les coses sol i sentir-se competent.
L'activitat autònoma fa que els infants prenguin consciència de si mateixos, de les seves capacitats i de les seves limitacions, per això és important respectar-ne la maduració neuropsicològica i facilitar-los en tot moment l'autonomia.


Els peus són molt sensibles al tacte i ens agrada molt fer activitats, amb els peus, a l'aula dels petitons. Fins i tot pels menuts fa efecte de massatge; el descobriment de diferents textures per mitjà dels seus peuets.


Juguem amb les pilotes sensorials per treballar diferents sentits com el  tacte, la vista i l'oïda. Aquestes propostes ajuden als infants a descobrir el seu entorn. Els infants es caracteritzen per la seva capacitat de meravellar-se amb les petites coses, de ser curiosos amb l'entorn.


Plastilina vermella. Proposta per treballar la motricitat fina, la coordinació ull-mà, l'atenció i el color vermell de manera lúdica.  També és un material suau per treballar la creativitat, la relaxació i la geometria. La plastilina ajuda a millorar l'habilitat motriu, a moure els dits i prepara per l'aprenentatge de l'escriptura. En aquesta etapa els infants han de desenvolupar la seva habilitat psicomotriu per aprendre a controlar el seu cos i la seva força. Després de jugar, cal ensenyar a recollir la plastilina i guardar-la per un altre dia, ja que en contacte amb l'exterior es deshidrata i s'asseca.


Bon cap de setmana Famílies!!!
Comencem a canviar la decoració de la Llar.
S'acoten les festes nadalenques i el fred!!!
Gaudiu del temps que passeu junts!!!
Ens veiem dilluns!!!
Desitgem que els infants refredats tinguin una bona recuperació.
Les educadores


Comentaris