Temps de tardor !!!!

 Hola famílies,

Aquesta setmana hem rebut la guia de l'alimentació saludable en la primera infància, Us hem fet arribar a cada família un tríptic informatiu sobre l'alimentació. Cada etapa de la vida té les seves peculiaritats i necessitats a les quals s'ha d'anar adaptant l'alimentació. La infància es caracteritza per ser l'etapa on hi ha un major creixement físic i desenvolupament psicomotor. Per tant l'alimentació no només ha de proporcionar energia per mantenir les funcions vitals, sinó que ha de cobrir unes necessitats relacionades amb el creixement i la maduració. En aquest període és important afavorir les condicions que permetin l'adquisició progressiva d'uns hàbits alimentaris saludables i sostenibles i una bona relació amb el menjar.


A poc a poc, va apareixent la tardor... Els seus colors es comencen a veure en alguns indrets del nostre entorn. Els seus tons comencen a tenyir les terres, impregnant-nos de la seva energia. Us recomanem aquest conte "Quan arriba la Sra. Tardor" de Mireia Canals i Susanna Miravete. Una joia literària per aquesta època de l'any.


Aquesta setmana hem seguit amb la formació del curs "Les hores dels àpats". Curs adreçat a professionals de les Llars d'infants, organitzat pel Centre de recursos pedagògics, on compartim experiències i aprenem noves maneres de fer.  El dinar forma part de la nostra vida quotidiana. El quotidià són tots els moments que succeeixen dia rere dia. Estones de joc, de contes, de canvi de bolquers, estones a fora el jardí o el dinar. Són els moments que teixeixen la nostra experiència a la llar d’in­fants i per això ens cal posar-hi tota la nostra atenció. Volem Trobar la manera que totes les necessitats físiques, socials, cognitives i emocionals de l'infant siguin ateses durant els àpats.


                                                       

Experimentem al pati amb elements propis de la tardor: fulles, pinyes, bolets fets per nosaltres, carbasses,... els infants poden mirar-ho a través de les lupes si així ho desitgen. Proposta per fomentar l'adquisició de vocabulari propi d'aquesta estació.


Per treballar vocabulari en llengua anglesa, fem servir les Flashcards. Els infants les tenen a la Llar i també en donem una còpia per cada infant perquè hi pugui jugar a casa, conjuntament amb la família.


Cada classe aquesta setmana han fet un mural de la tardor per poder-lo  posar , cada infant, a la seva Llar i decorar-la amb els colors de la tardor. Amb aquesta activitat treballem el sentit del tacte, l'atenció, la motricitat fina i la coordinació oculomanual. Aquests aprenentatges ens preparen per aprenentatges posteriors. En tot moment l'infant és el protagonista del seu aprenentatge i nosaltres fem de guies.


Textures, proposta sensorial: amb els peus a psicomotricitat experimentem amb diferents textures per viure diferents sensacions que ens ajuden a conèixer les possibilitats que ens ofereix el nostre cos i el nostre entorn. El descobriment i l'experimentació són pels infants una manera d'aprendre natural i emocionant. L'experimentació directa amb el sentit del tacte permet manipular materials i objectes i descobrir per ells mateixos les seves qualitats, per tant, l'infant construeix el seu propi coneixement d'una manera significativa, és a dir, l'infant relaciona allò que aprèn amb les seves experiències prèvies.


Bon cap de setmana Marramiaus!!!!
Us esperem dilluns amb sorpreses de tardor!!!
Gaudiu del temps que passeu junts, amb les vostres famílies.
Dilluns ja ens ho explicareu i així treballem el llenguatge!!!
Les educadores



Comentaris