dilluns, 11 de maig de 2015

Treballem els contes...creem el nostre propi racó

Durant aquest trimestre, a la Llar d'Infants, volem treballar la importància del conte, ja que el considerem com un instrument educatiu, transmissor de coneixements i de valors i, que ho aconsegueix d'una manera divertida i lúdica.

Els contes, durant l'etapa infantil, podem dir, que són gairebé indispensables dins del desenvolupament del nen/a, ja que nodreix la seva intel·ligència i sensibilitat.

Un aspecte important que no podem deixar passar, és el fet que tot i que el conte té una funció lúdica en sí, es converteix en un estímul en l'aprenentatge i l'adquisició de l'hàbit d'escolta, així com inicia als nens/es a la lectura.

És per això, que hem de fer entendre que el conte no el considerem com a joguina i és important transmetre el respecte i cura cap aquest instrument que nosaltres considerem com educatiu.


Però...còm ho farem tot això? Doncs mitjançant el treball per racons. És per això que hem creat el nostre propi espai on els nens i nenes podran gaudir de la seva estona per observar i escoltar els contes . És un racó que considerem tranquil, on passar una bona estona observant, assenyalant, comentant, explicant, mirant...On la dinàmica serà molt senzilla i que, a la vegada, treballarem l'hàbit d'autonomia. Seran els propis infants qui triaran el conte que volen llegir i en quin raconet  volen gaudir d'ell, nosaltres, com adults, ajudarem que es fagi en un entorn tranquil, observant i comentant allò que el nen/a reclami o necessiti.

1 comentari: