divendres, 5 de setembre de 2014

Moment d'adaptació

Aquesta setmana hem viscut "la nostra" adaptació, vull referir-me a nostra perquè és una etapa que no només la viuen els infants, sinó també, vosaltres com a pares i mares i, també, nosaltres mateixes.

L'adaptació és el període de temps que necessitem per assimilar els petits canvis que vivim; en el cas de l'infant començar l'escola és un canvi a la vida dels nens/es. Suposa passar d'un entorn conegut i reduït, la seva casa i la seva família, a un entorn físic i social més ampli i desconegut, un entorn on l'espai, les normes, les activitats i el seu ritme i la forma de comunicar-se poden ser diferents.

Cada nen/a viu aquest procés de canvi, aquesta adaptació a l'escola, de manera diferent, segons sigui la seva realitat concreta. Hi ha nens/es que s'adapten a les novetats amb relativa facilitat però, també n'hi ha d'altres als qui pot costar una mica més assimilar aquests canvis. Poden expressar el seu rebuig plorant, aïllant-se,restant passius, observadors.. de vegades una mica de tot. 

A casa, és possible que també ho noteu, potser que estiguin més neguitosos, que tinguin menys gana, o més, que canviïn els horaris de son,... però que poc a poc s'aniran adaptant. Hem de ser concient que tot nen té el seu temps i, perquè un nen/a no plori avui no vol dir que ho fagi demà.

Hem arribat a divendres i hem notat canvis en els nostres nous alumnes, els plors han anat a menys, han anat consentint petites rutines que al llarg del curs seguirem treballant, han començat a ser concients de noves maneres de fer,... paciència que acabem de començar!
 

 


 
 
 

4 comentaris:

 1. Heu vist que guapos i ben avinguts estan? Em descarregare les fotos i les mirare quan em posi trista pensant que me n'he de separar tot el dia.

  ResponElimina
 2. No tenen massa cara de pena aquests nens, em sembla que s'ho passen d'allò més be!!
  Moltes gràcies per enviar-nos totes aquestes fotos, ens agrada molt veure les coses que fan mentre estan a la llar.
  Felicitats per la feina ben feta i ànims que el curs acaba de començar!!

  ResponElimina
 3. Molt bé!!! Anims... que acabem de començar.

  ResponElimina