dilluns, 29 d’octubre de 2012

Fem panellets!

Ufff quin fred!! Ja podem dir que la tador ha arribat de cop! I amb aquesta fredor, de ben segur que vindrà de gust menjar panellet i castanyer torrades.

En motiu del dia de la Castanyada, demà amb els més menuts i els més grans del poble, farem panellets!! ens ho passarem d'allò més bé tenint les "manos en la masa", remenant, tastant, olorant, enpastissant-nos.... Segur que alguna avia o avi, en donarà consells ben útils perquè ens quedin boníssims!!

Què? que no us enrecordeu de còm fer els panellets? no pateiu, seguiu llegint que us expliquem com fer-los:

Ingredients:
½ Kg d’ametlla molta
½ kg de sucre
1 patata mitjana bullida
La pell d’una llimona ratllada
Un Rovell d’ou
La clara de dos ous
Pinyons, cireres confitades, café,...

Mans a l'obra:

En un bol, barregem l'atmella molta, el sucre, la patata bullida, la pell de la llimona i el rovell d'ou.
Ho rememnem fins que quedi una pasta homogenia.
Si voleu fer panellets de diferent gust, podeu introduir a la massa allò que més us agradi, café molgut, cocu, inclús colacao!
Un cop tinguem la pasta feta i amb paciència, anirem fent boletes.
Un cop fetes les podem arrebossar de pinys, atmetlla o simplement ficar mitja cirera confitada.
I com a toc final, les pintarem amb la clara d'ou.

Els posarem al forn a 180º durant 15 min i un cop freds... que aprofiti!!








         

1 comentari: