divendres, 23 de desembre de 2011

Els tre fills

Us vull explicar una història que va passar molt lluny d'aqui. Alguns diuen que va ser a Etiòpia, a l'Àfrica, on hi ha molta gent pobra i, massa sovint, es passa molta gana.
Hi havia una vegada un senyor que tenia tres fills. Aquell home sabia que no tenia cap riquesa acumuladaper deixar als seus fills quan ell faltés; només tenia la seva casa, la mateixa que li havia deixat molts anys enrere el seu pare.
Un dia que estava malalt, després de molt pensar, va cridar als seus tres fills, que es van presentar davant el llit, i els va dir:
- Damunt de la tauleta hi han tres monedes iguals, una per a cadascun de vosaltres. Agafeu-les.
Els fills es van mirar i les van agafar.
- El qui amb la seva moneda compri alguna cosa amb la qual pugui omplir tota la casa serà qui se la podrà quedar.

I així ho van fer. al cap de poc dies va arribar el fill gran carregat amb un carro immens. Portava tota la palla que havia pogut comprar amb la seva moneda. I molt de pressa va començar a entrar palla a casa. Però va quedar molt decebut quan només va veure que va omplir la meitat de la casa.
Dies després arriar el germà mitjà. Portava un carregament de plomes de tots color i mides. I va começar a omplir la casa. Però, també decebut, només va poder omplir una mica més que el seu germà gran.
Van passar dies i el germà petit no arribava, al cap dels mesos tothom pensava que ja no arribaria però una tarda va arribar tot tranquil amb les mans a les butxaques. Va anar a veure el seu pare i qual el va abraçar li va dir:
- Ja podeu donar-me les claus de casa, pare.
Els seus germans el van mirar sense entendre res. I ell, va esperar fins que es va fer de nit. Aleshores va treure una capsa de llumins d'una butxaca i una espelma de l'altre. la va posar damunt la taula, la va encendre i va omplir la casa de llum. I qual la espelma es va apagar el conte es va acabar.

Dessitjem que us hagia agradat.... BONES FESTES!!!

" L'hora del conte". Ed. La Galera.Barcelona 2006.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada